havalı yatak boru tipi 12 cm kod; my 30
Havalı Yatak; Boru tipi havalı yatak modelimiz A+B sistem ile çalışmaktadır. Basınç dağıtma ve geniş bloklarından dolayı iyi derece havalandırma sağlan havalı yatağımız aynı zamanda ventilasyon “hava üfleme” özelliğine sahiptir. Boru tipi havalı yatağımız 3 önemli özelliği vardır.
- Yüksek boru ve geniş boru sistemi
- Ventilasyon özelliği
- A+B özelliği
Birinci özelliği olan yüksek boru ve geniş boru özelliği hastalarımızın yatarken üst kısmının basınç dağıtma ve hava alma özelliği Dünya standartlarına göre üretilmiş olup fayda oranı yüksektir.
İkinci özelliği olan ventilasyon ise boruların sağladığı hava alma özelliği haricinde aynı zamanda belirli borulardan “hücre” hava üfleyerek hastamızın sırt kısmının ve kalça kısmının oksijen ile temasını hızlandırmış oluyor.
Üçüncü özelliği olan a+b olan özellik ise hücrelere “boru” sıralı olarak 1 sıraya (a) diğer sıraya (b) diyelim. A’lar şişer ve B’ler sönük. B’ler şişer A’lar sönük. Bu sistemde vücutta basınç oldukça iyi dağılmaktadır. Yatağımızın özelliği olan basınç dağıtma ve hava aldırma özelliğini yüksek derecede yapmaktadır.
⇒ Satın Alabilir Veya Kiralama Seçeneğini Değerlendirebilirsiniz ⇐
Yatak Yarası Neden Olur? Çaresi Nedir?
Yatak yarası olarak bilinen rahatsızlık genellikle yatalak hastaların bel ve sırt bölgesinde çıkan, sürtünme ve basıncın neden olduğu bir durumdur. Hasta sürekli hareketsiz halde yattığı için dokuları zedelenmekte ve hasar görmektedir. Fazla ve sürekli olarak dokuların üzerine basınç olması yatak yaralarının oluşumunu hızlandırmaktadır. Aynı zamanda neme maruz kalan vücut, ciltte ise daha kolay yatak yaraları meydana gelmektedir. Tuvaletini kaçıran hastalarda, sık sık terleyen hastalarda yatak yaraları daha sık oluşmaktadır. Aynı zamanda vücudun özellikle de belli bölgelerinin havasız kalması da ciltte yatak yaralarının oluşumunu hızlandıran bir diğer etkendir. Yatak yaraları ileri yaşta bulunan hastalarda daha çabuk meydana gelmektedir. Bunun en önemli nedeni ise ilerleyen yaşla beraber deri ve dokuların daha hassas hale gelmesidir.
Yatak Yaralarının Oluşmaması İçin Neler Yapılabilir?
Yatak yarası hem hasta için hem de hastaya bakan kişi için oldukça zor bir durumdur. Yatak yarası oluşumunu azaltmak, yaraların daha kısa sürede iyileşmesini sağlamak için bazı noktalara dikkat etmeniz yeterlidir. Bunlar ise şu şekilde sıralanmaktadır;
- Olabildiğince hastanın nemli kalmaması sağlanmalıdır. Eğer tuvaletini altına kaçıran bir hasta ise mutlaka sık sık üstü ve altı değiştirilmelidir.
- Çarşaflar, yorgan yüzleri sık sık değiştirilerek temizleri serilmelidir.
- Hastada oluşan yaraların mikrop kapmaması için hijyene önem verilmelidir.
- Basınç ve havasızlık yatak yaralarının oluşumun en önemli nedenidir. Bunu ortadan kaldırmak için hava üfleme ve basınç dağılım özelliği en üst seviyede olan havalı yataklar tercih edilerek kullanılmalıdır.
- Havalı yatak seçilirken mutlaka güvenilir yerlerden, kaliteli olanları seçilerek hastaya en çok fayda sağlayacak olan modeli alınmalıdır.
Havalı Yatak Çeşitlerinden Hangisi Yatak Yaralarına Daha İyi Gelir?
Yatak yaralarının iyileşmesini hızlandıran ve yara oluşumunu büyük ölçüde azaltan havalı yatakların birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Baklava tipi havalı yataklar, boru tipi havalı yataklar, pozisyon veren havalı yataklar ve A+B+C sistemli havalı yataklar olmak üzere 4 gruba ayrılmaktadır. Bunların içinde hastaya minimum fayda sağlayan baklava tipi yataklardır. Çünkü hava üfleme özelliği yoktur ve yüksekliği 5 santimdir. Ancak boru tipi yatakların 14 santim olanı bile mevcuttur. Aynı zamanda hava üfleme ve basınç dağılım özelliği bulunur.