Havalı Yatak Pozisyon Veren ( 25°) kod; my 50
Havalı Yatak Pozisyon Veren; Sistemsel olarak diğer havalı yatakların yaptığı işlemi yapıp bunun yanı sıra aynı zamanda hastamızı sağa ve sola pozisyon vermesi ile basınç dağıtmada oldukça fazla randıman sağlamaktadır. Hastaların veya sürekli aynı pozisyonda yatan insanların kaçınılmaz olarak önce kızarma, sonra morar ve son olarak yarı açılımı meydana gelmektedir. Bu durumda en iyi sistemler pozisyon veren havalı yatak sistemleridir. Boruların 8-10 dakika arasında değişimleri ile basınç dağıtır ve aynı zamanda vücudun altta kalan kısımları hava ile temasını sağlar, yaraların oluşum nedeni vücudun aynı kısmının uzun süre basınç görmesi ve havasız kalması sonucu vücutta yaralar oluşmaktadır. Bu yaraların oluşmaması için hastanın alt kısmı hava alması ve yer değiştirmesi gerekir. Bu durumlarda sizler hastaya pozisyon veremiyorsanız (gün içinde) sizin için en ideal havalı yatak pozisyon veren havalı yataklarıdır.
⇒ Satın Alabilir Veya Kiralama Seçeneğini Değerlendirebilirsiniz ⇐
Yatak Yarasına İyi Gelen Havalı Yataklar Nelerdir?
Hareketsiz halde sürekli olarak yatmak zorunda kalan felçli veya diğer hastaların vücutlarında havasızlık, basınç gibi nedenlere bağlı olarak çıkan yaralara yatak yarası adı verilmektedir. Yatak yarası hasta için oldukça acılı, ağrılı bir süreçtir. Aynı zamanda hastaya bakan kişi içinde oldukça üzücü ve zor bir durumdur. Yatak yarasından kurtulmak veya yatak yarası oluşumunu azaltmak için bu hastalara özel olarak üretilen havalı yatakları kullanabilirsiniz. Havalı yatakların hava üfleme ve basınç dağılım özelliği olduğu için hastaların vücutlarında belli bölgelere olan basınç azalmakta ve hastanın vücudunun hava alması sağlanarak yara oluşumu azaltılmaktadır. Bunun için güvenilir medikaller de satılan havalı yataklardan alarak hastanın yatak yarası oluşumu azaltılmalıdır. Ancak havalı yatak seçerken dikkat etmeli hasta için maksimum fayda sağlayacak olan yatakları tercih etmelisiniz.
Yatak Yarasının Oluşum Nedenleri
Yatak yarasının genel olarak oluşum nedeni vücudun havasız kalması ve vücuda özellikle de bel, kalça ve ayak bileklerine sürekli olarak basınç uygulanmasıdır. Normal bir yatakta yatan yatalak hasta ne yazık ki sürekli olarak basınca maruz kalmaktadır. Basınca maruz kalan dokular ile zamanla zedelenmekte ve zarar görmektedir. Zedelenen dokularda önce kızarıklık meydana gelmekte ardından morarmalar başlamaktadır. Morarmalar bir süre sonra ise yerini yatak yaralarına bırakmaktadır. Yatak yarasının oluşum nedenlerinden bir diğeri ise nemdir. Bunun için altına kaçıran hastalarda, çok fazla terleyen hastalarda yatak yaraları daha sık görülmektedir. Bir diğer etkileyen faktör ise yaştır. İleri yaşta olan hastalar daha sık ve kolay yatak yarası olmaktadır.
Yatak Yarasına İyi Gelen Havalı Yatakların Farkları Nelerdir?
Yatak yarasına iyi gelen pek çok farklı havalı yatak çeşidi bulunmaktadır. Bunların yükseklikleri, özellikleri birbirinden farklıdır. Havalı yatak çeşitleri ise şunlardır;
- Baklava tipi havalı yataklar
- Boru tipi havalı yataklar
- A+B+C tipli havalı yataklar
- Pozisyon veren havalı yataklar
Bu havalı yatak çeşitleri içinde hastaya en az fayda sağlayan baklava tipi yataklardır. Çünkü hava üfleme özelliği bulunmaz, 5 santim yüksekliğindedir. Boru tipi havalı yatakların yüksekliği ise 7 santimden başlar 14 santime kadar boru tipi havalı yatak bulabilirsiniz. Aynı zamanda hava üfleme ve basınç dağılım özelliği bulunur.