Havalı Yatak Baklava Tipi kod; my 10
Havalı Yatak Baklava Tipi; Düşük oran da basınç dağıtma ve düşük oranda havalandırma sağlamaktadır. Hareketsiz yatan hastalarda sırt, kalça, topuklar, kürek kemikleri ve eklemlerde sürekli aynı kısma basınç uygulanması ve vücudun bu kısımlarının hava ile temasının azalmasından dolayı vücutta yaralar oluşmaktadır. Bu iki faktörün ortadan kalkması için üretilen havalı yataklar arasında en az basınç dağıtan ve en az havalandırma sağlayan modeldir. Baklava tipi havalı yatakların fayda oranı düşük olsa’da normal yataklar yada visco yataklara çok daha fazla faydalıdır. Normal bir yatak yada visco yatak, basınç dağıtma özelliği yoktur, bunun yanı sıra havalandırma özelliği de yoktur. Fayda ora en az olan baklava tipi havalı yatak bile diğer yataklara bası yarasını daha hızlı iyileştirme özelliğine sahiptir.
⇒ Satın Alabilir Veya Kiralama Seçeneğini Değerlendirebilirsiniz ⇐
Havalı Hasta Yatakları
Havalı yatak, özellikle bakıma muhtaç ve yatalak vaziyette bulunan hastalar için önemli bir medikal üründür. Sürekli yatan ve yatağına bağlı bir hayat geçirecek olan hastalara için oldukça önem arz etmektedir. Bu havalı yatak sayesinde hastaların, sürekli yatmaktan oluşan sırt yaraları (bası yara) ve vücudunun delinme tehlikesine karşı korumakta ve önlem almaktadır. Yatalak hastalarımızın ağrı, sızı ve acılarını biraz da olsa hafifletebilmek için büyük önem taşımaktadır. Havalı yatakları oluşturan iki parça bulunmaktadır. Bunlardan birisi şişirmek için kullanılan motor ve diğeri ise şişme yatağın kendisidir.
Basıdan Kaynaklanan Yara Nedir?
Sürekli yatağa bağlı olarak yatan hastaların vücutlarında oluşan yaraların %40 dan fazlasını bası yarası oluşturmaktadır. Çünkü sürekli yatan kişinin cildinin belirli bölgelerinde sürekli basınç oluşması halinde o bölge kızaracaktır. Bu bölgelere daha çok kemik çıkıntılarının yoğunlukta olduğu bölgeler örnek gösterilmektedir. Bunun nedeni ise bu bölgelerin yatağa daha çok basınç ve temas etmesidir diyebiliriz.
- Daha çok olarak topuklar,
- Kalça,
- Kuyruk sokumu,
- Dirsekler ön planda yer almakta ve daha çok kızarıklık görülmektedir.
Bu bölgeler uzun süre yatakta basınç ve baskıya maruz kalırsa da kişi de yatak yaraları meydana gelecek ve bu ona daha fazla rahatsızlık verecektir.
Sürekli yatan hastaların dokuları ve kemikleri arasında kalan yumuşak kısım daha fazla basınca maruz kalmakta ve bu dokulara kan gitmesi de bir hayli olarak zorlaşmaktadır. Fazla basınç sonucunda bu hücrelere besin ve oksijen gitmesi yavaşlamakta ve belli bir zaman sonra durmaktadır. Basınca maruz kalan bu hücreler ise belli bir zaman sonra hastada yatak yaraları oluşmaya başlamaktadır.
Fazla Basınçtan Dolayı Oluşan Yaralar
Yatak yaraları fazla basınç ile oluşabildiği gibi farklı nedenlerle de oluşmaktadır. Sürtünmenin olması, yüksek vücut sıcaklığının yanı sıra cildin ıslak olması da birkaç neden olarak gösterilmektedir. Bunun yanı sıra beslenme bozuklukları ve vitamin eksiklikleri de yatak yaralarının oluşma riskini tetikleyerek arttırmaktadır. Aynı zamanda diğer bir rahatsızlık olarak kan dolaşımı yavaşlığı ve şeker hastalığı da yatak yaralarının oluşmasında önemli bir paya sahip olmaktadır. Ayrıca havalı yatağın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar, baklava tipi havalı yatak, pozisyon aldıran havalı yatak ve boru tipi havalı yataktan oluşmaktadır.